Člane LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in druge zainteresirane za razvoj podeželja območja LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, vabimo v soboto, 19. 10. 2019 na strokovno ekskurzijo z ogledom dobrih praks na podeželju in urbanih območjih.

LAS Obsotelje in Kozjansko s svojim delovanjem pokriva območje petih občin (Kozje, Podčetrtek, Rogaška Slatina, Rogatec in Šmarje pri Jelšah). Podeželski prostor in njegove posebnosti so zagotovo priložnost, ki jo območje Obsotelja in Kozjanskega izkorišča kot svojo konkurenčno prednost. Edinstveni travniški sadovnjaki, predvsem na območju Kozjanskega parka, predstavljajo dober primer naravi prijaznega, sonaravnega kmetovanja. S svojo značilno podobo predstavljajo pomembno estetsko kategorijo v prostoru in prispevajo k ohranjanju tipičnega videza pokrajine. Velik del LAS zajema Biosferno območje Kozjansko in Obsotelje, del Unescovega programa »Človek in biosfera« (MAB), ki spodbuja prizadevanja za sožitje med ljudmi in njihovim okoljem ter vzpostavlja svetovno mrežo biosfernih območij.

Več o programu v priloženem VABILU.

Ekskurzija je za udeležence brezplačna.

PRIJAVE: Zaradi omejenega števila mest je prijava obvezna. Prijave zbiramo preko aplikacije Enka s klikom PRIJAVA najkasneje do ponedeljka, 14. oktobra 2019 oz. do zasedbe mest. 

Vabljeni.

LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe