LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe (v nadaljevanju LAS PPD) se zaveda pomena rokodelstva kot dela narodne identitete in kulturne dediščine, a tudi tega, da je rokodelstvo lahko dobra poslovna priložnost. LAS PPD, ki združuje občine Dobrepolje, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Osilnica, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče se je zato odločil, da pristopi v projekt sodelovanja Zgodbe rok in krajev kot partner, v katerem sodeluje še 10 ostalih Lokalnih akcijskih skupin, ki vključujejo skupaj več kot 60 občin širom Slovenije.

Ena izmed aktivnosti projekta je popis rokodelcev s statusom, kot tudi tistih potencialnih rokodelcev, ki se za ta korak še odločajo. Enotna baza (ki trenutno ne obstaja) z vsemi podatki rokodelcev je osnova za nadaljnje povezovanje, srečanja, delo, sodelovanje ter vključevanje v mreže rokodelcev. Temeljni del projekta so tudi aktivnosti, ki nudijo različne oblike izobraževanja. Rokodelci dobijo nova znanja za razvoj izdelkov, veščine javnega nastopanja in osebnega komuniciranja, urejanja stojnic, promocijo in prodajo izdelkov itd.

LAS PPD, katerega vodilni partner je RC Kočevje Ribnica d.o.o., bo v sodelovanju z Območno obrtno-podjetniško zbornico Ribnica in Rokodelskim centrom Ribnica v začetku decembra 2017 izvedel že prve aktivnosti v okviru projekta in sicer:

Naslov predavanja Datum in ura Kraj, naslov Vsebine
Predavanje o poslovnem sistemu za rokodelce 7. 12. 2017 ob 17.00 Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Predavalnica v mansardi  
Predavanje o pomenu certifikata Art&craft in sistema ocenjevanja komisije DUO na OZS 7. 12. 2017 ob 18.00 Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Predavalnica v mansardi  
Seminar o temeljnih kompetencah rokodelcev 7. 12. 2017 ob 19.30 Rokodelski center Ribnica, Cesta na Ugar 6, Predavalnica v mansardi  

Predavanja so za udeležence brezplačna, saj se izvajajo v okviru projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Zaželene so prijave na telefon 01 620 84 71 ali po e-pošti na naslov: info@las-ppd.si ali ooz.ribnica@ozs.si.

Vljudno vabljeni, da se udeležite vseh aktivnosti, saj boste tako pridobili celovito znanje s področja rokodelstva ter informacije o aktivnostih projekta v letu 2018 s katerimi boste pridobili ustrezna znanja in veščine za pridobivanje NPK, prodajo in trženje rokodelskih izdelkov ter tako priložnost za lasten razvoj!