V okviru projekta sodelovanja Trajnostna mobilnost in turizem na kolesih, ki je sofinanciran s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, bomo imeli v Evropskem tednu mobilnosti 2019 kar dve otvoritvi sistema izposoje koles. 

 

Občina Kočevje bo na otvoritveni novinarski konferenci predstavila Evropski teden mobilnosti 2019, ki se bo odvijal v Kočevju, otvorila bo razširitev sistema KOLU in predstavila nove projekte za trajnostno mobilnost. Na dogodku bo sodeloval tudi RC Kočevje Ribnica d.o.o., vodilni partner LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe, ki bo predstavil LAS in projekt Trajnostna mobilnost in turizem  na kolesih, ki se izvaja v sodelovanju še s štirimi lokalnimi akcijskimi skupinami LAS Zgornje Savinjske in Šaleške doline, LAS Mežiške doline, LAS Goričko 2020 ter LEADER Partnerstvo okrožja Kilkenny iz Irske.

 

V okviru projekta sodelovanja je Občina Kočevje razširila sistem Kolu na dveh mestih in sicer pri Turističnem kompleksu jezero in Kobel Dolga vas, ob igrišču. 

DOGODEK: Otvoritvena novinarska konferenca

KJE: Turistični kompleks Jezero

KDAJ: ponedeljek, 16. 9. 2019, ob 9. uri

Prav tako pa bo ob začetku Evropskega tedna mobilnosti 2019 v občini Ribnica uradna otvoritev novega sistema izposoje javnih koles imenovanega RICIKEL. V okviru projekta sodelovanja je Občina Ribnica vzpostavila sistem izposoje koles in bo občanom in obiskovalcem Ribnice na voljo na dveh postajah, in sicer v središču mesta pred Kmetijsko gozdarsko zadrugo Ribnica in pri Zdravstvenem domu Ribnica. 

DOGODEK: Otvoritev sistema javnih koles – RICIKEL

KJE:  Škrabčev trg 19, 1310 Ribnica

KDAJ: ponedeljek, 16. 9. 2019, ob 17. uri

Vir: spletna stran Občine Kočevje in spletna stran Občine Ribnica