V nedeljo, 30. 9. 2018, se je v Veržeju odvil 7. Miholov sejem, katerega se je udeležil tudi LAS Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe skupaj z nekaterimi rokodelci. V okviru tega že tradicionalnega dogodka je potekal tudi nacionalni zaključni dogodek LAS projekta sodelovanja Zgodbe rok in krajev.

V dopoldanskem delu je v Zavodu Marianum potekal uradni zaključni dogodek, na katerem so bile predstavljene skupne aktivnosti LAS projekta sodelovanja in knjižica Zgodbe rok in krajev. Iz prve roke so svoje dosežke projekta, skupaj s fotografijami, predstavili predstavniki lokalnih akcijskih skupin. Ga. Ljubica Zgonec Zorko, vodja Konzorcija rokodelskih centrov Slovenije, pa je tudi predstavila izzive današnjega rokodelstva in Nacionalno zavezništvo za rokodelstvo.

Zaključnega dogodka sta se poleg vodij in predstavnikov lokalnih akcijskih skupin udeležila predsednik državnega zbora Republike Slovenije mag. Dejan Židan in poslanka NSi Ljudmila Novak.

Na tem dogodku je bilo predsedniku Državnega zbora mag. Dejanu Židanu predano Nacionalno zavezništvo za rokodelstvo, ki predstavlja temeljno izhodišče za reševanje izzivov rokodelstva v Sloveniji.

Sledilo je odprtje razstave razvitih izdelkov rokodelcev, ki so sodelovali v projektu Zgodbe rok in krajev, in sejemska predstavitev naših rokodelcev s prikazi rokodelskih znanj.

Razstava bo na ogled do 30. novembra, v prostorih Zavoda Marianum Veržej, Center DUO, Puščenjakova ul. 1, Veržej. Vljudno vabljeni, v kolikor vas bo pot zanese v Veržej.

Nekaj utrinkov iz Veržeja…